Hvorfor sandblæse sit hus?

Sandblæsning af hus udføres af professionelt firma

Professionel sandblæsning af hus i Ikast, Herning, Silkeborg og resten af Danmark

Mobil Sandblæsning tilbyder professionel sandblæsning af hus i Ikast, Herning, Silkeborg og resten af Danmark.

​Er malingen på facaden begyndt at skalle af? Det skyldes ofte at malingen lukker muren så den ikke kan ånde (ikke diffusionsåben maling). Fugten samler sig i muren indtil malingen giver efter og slipper. Så er man nødt til at blæse malingen af med sandblæsning, pudse huset op igen og male på ny med korrekt maling.

Drømmer du om at få pudset eller vandskuret dine mursten?

Har du et hus med synlige mursten du ønsker pudset eller vandskuret kan du med fordel sandblæse stenene først. Vi sandblæser det yderste lag af stenen af (brandhuden) for at gøre stenen ru og sikre et godt vedhæft når du begynder at pudse huset op. Mange nye mursten i dag er så glatte at det ikke er muligt af få et ordentlig vedhæft uden sandblæsning.

Indvendig sandblæsning af hus

Det rå look i cafeer, kontorer og i hjemmet bliver mere og mere populært. Der sidder dog ofte et pudslag man skal være opmærksom på, kan være vanskelig at fjerne. Til at fjerne dette pudslag er sandblæsning ideelt.​

Hvad sker der under sandblæsning?

Man blæser først og fremmest maling af, men også underlag som sidder løst. Det kan være dårlige områder i puds, tyndt lag vandskuring eller dårlige fuger. Der er mange faktorer der afgør, hvor meget man vælger at blæse af under sandblæsning. Det er vigtig af komme ind til et underlag, som sidder fast og sikrer af det nye puds kommer til at sidde ordentlig fast.

OBS! Hvis fuger eller sten er meget bløde, kan vi ikke aflevere et stærkt underlag. Så afleverer vi et resultat der kun er fri for maling. Nogle gange er underlaget så blødt at det forsvinder selv ved let sandblæsning. Så kan du opleve at der fx stadig sidder løse fuger bagefter som skal kradses ud.

Efter sandblæsning

Når vi er færdige med sandblæsning af hus, skal du skylle huset ned. Det sker fx med en lille højtryksrenser og jo før jo nemmere. Muren skal skylles rent for mudder og støv for at sikre et godt underlag til at arbejde videre på. Rengøring og bortskaffelse af sand til den lokale losseplads skal du selv stå for.

Mange huse sandblæses fordi muren ikke har kunnet ånde og dermed har opbygget fugt og du bør lade sit hus stå og ”dampe af” i 1 måned efter sandblæsning. Hvis der er fugt i murene, kan du selv følge med i hvor og hvor meget fugt der er.

Det opleves ofte i murene ved badeværelse, køkken, bag radiatorer, under vinduer og gerne nederste del af muren. Muren får en anden nuance end der hvor der ikke er fugt, og på den måde kan du selv følge med.

​Hvad skal jeg være opmærksom på?

Døre og vinduer

Hvis du ikke har planlagt at udskifte dine døre og vinduer efter sandblæsning skal de dækkes af så de ikke får mærker af sandblæsning. Det er en opgave du godt selv kan løse ellers gør vi det også gerne. Vi har lavet en guide så du kan se hvordan det gøres. Det er meget vigtigt at være omhyggelig og få det sat ordentlig fast for ikke lave skader.

Tagrender, nedløbsrør, markiser, lamper o.lign.

Hvis der sidder tagrender, nedløbsrør, markiser, lamper og lignende på de arealer der skal sandblæses, skal det afmonteret inden vi kommer.

Pudslag fjernes ikke

Hvis du har et pudslag du ønsker fjernet, kræver det en blæseprøve først for at finde ud af hvor hård pudsen er og hvor meget der er. Vi fraråder i de fleste tilfælde at sandblæse pudslag af, da sten og fuger vil blive meget medtaget. Hvis det er pga. pudslaget har ”sluppet” muren er det en bedre løsning at fjerne det inden sandblæsning med fx et koben eller en elhammer. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil have foretaget en blæseprøve eller har spørgsmål.

Lovgivning og opsætning af stillads

Der skal være opstillet stillads med presenning, som dækker de steder, der skal sandblæses for at begrænse støvgener over for naboer. De fleste kan dog lave aftaler med naboerne om evt. rengøring og vinduespudser for at undgå leje af stillads.

Selvom der er sæt stillads op er det en god ide at informere naboer om, hvornår der skal sandblæses, da der stadig kan komme støv ud af stillads, også selvom vi tilfører vand under sandblæsning for at begrænse støvet. Sørg for naboerne lukker vinduer og kører bilen et stykke væk.

Hvad koster sandblæsning af hus?

Prisen for sandblæsning af hus varierer alt efter areal, der skal sandblæses, pudslag og hvad du ønsker. Prisen afhænger også af, hvor meget man vælger at blæse af under sandblæsning. Det er vigtig af komme ind til et underlag, som sidder fast og sikrer af det nye puds kommer til at sidde ordentlig fast.

​Du er velkommen til at kontakte os for et få et uforpligtende tilbud eller hvis du vil høre mere. Ring til os på telefon 97 11 66 11 eller skriv til e-mail info@mobil-sandblaesning.dk .​